“Visuele actie” vanwege de Vlaamse energiecoops

Samen een windmolen vormen bij de bron van Gent

Wil u het aangename aan het nuttige koppelen? Dan raden we u aan om op 14 april om 14 uur naar de Sint-Baafsweide in Gent te komen. Daar willen we met de mensen die onze oproep ondertekend hebben – en eventuele anderen – samen een windmolen vormen op het grasveld. Het moet een eenvoudig statement, een verbeelding zijn van hoe wij het energielandschap van de toekomst zien: in handen van vele mensen, hernieuwbaar, klimaatneutraal en zo weinig mogelijk belastend voor het milieu.

Vanuit de hoogte van een vlakbij gelegen gebouw zullen van deze “menselijke windmolen” foto’s worden genomen. De media kunnen die foto's verspreiden, maar wij plaatsen ze in elk geval op de site van EnerGent en op die van Volterra, het Meetjeslands initiatief, en van RESCOOP, de federatie der burgercoöperaties en zijn leden (Ecopower, Beauvent, Bronsgroen...).

Eens u ter plekke bent, kunnen geïnteresseerden – na de windmolen - ook een korte rondleiding krijgen in de Sint-Baafsabdij, het oudste gebouw van Gent. Of iets drinken in de Herberg Macharius die door de buren van de Gentse Machariuswijk wordt opengehouden.

Tijdstip: 14/04/2013

Facebook : http://www.facebook.com/events/455795801159316/

Plaats: Gent, Sint-Baafsweide, vlakbij Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+, 9000 Gent.

 

Ligt vijfhonderd meter ten westen (en dus vijf minuten stappen) van het Dampoortstation.