Colombiaanse muurschilder schildert Wijkwerf

De Colombiaanse muurschilder Jafeth Gomez.

Op uitnodiging van Broederlijk Delen is de Colombiaanse muurschilder Jafeth Gomez in Gent in de tweede helft van februari.  Gomez zal samen met de kinderen van de buurt(school) op een muur in de Machariuswijk  (de doorgang onder Herberg Macharius) een muurschilderij maken dat de Wijkwerf, klimaatverandering in Colombia en bij ons, samenwerking tussen wijkbewoners, buurtwarmte,…. op een of andere manier vertolkt.

Ter voorbereiding daarvan is er op woensdag 17 februari  om 20 uur in Herberg Macharius een gesprek, een ontmoeting tussen de buurtbewoners, EnerGentenaren en de schilder. Een vereniging van Gentse Colombianen werd ook uitgenodigd. Bedoeling is om elkaar beter te leren kennen. Is Colombia echt op weg naar vrede? Is klimaatverandering er voelbaar? Wat betekenen muurschilderijen daar? En uiteraard gaan wij Jafeth vertellen waar EnerGent en Buren van de Abdij mee bezig zijn.  Lees ook: http://www.burenvandeabdij.be/colombia-ontmoet-gentmacharius/

Zondag 21 februari is dan de grote muurschilderdag: we zullen een werk van 20 vierkante meter maken. Vanaf 10u30 blazen we verzamelen. We werken tot het af is.

Zie: http://www.burenvandeabdij.be/colombiaan-schildert-samen-met-buurtbewone...

In de loop van de namiddag treedt de Boma Family op in Herberg Macharius.

Geïnteresseerden in elk van deze activiteiten zijn welkom.