Doe mee aan de Wijkwerf en spaar verwarmingskosten uit !

Vind je ook dat de rekening voor de verwarming hoog oploopt? Neem nu energiebesparende maatregelen met de hulp van de Wijkwerf.

EnerGent bundelt voor de Wijkwerf de krachten met De Buren van de Abdij, de Gezinsbond, het Gents milieufront, ABVV, Beweging.net en Broederlijk Delen. Al deze organisaties roepen op om samen de woningen in de wijk Macharius-Heirnis beter te isoleren. Door het samen te doen, met liefst zoveel mogelijk bewoners, krijgen we betere prijzen van de aannemers.

Het Wijkwerf-team van EnerGent selecteert betrouwbare aannemers die tegen afgesproken gunstige prijzen je dak of gevel isoleren, of superisolerende beglazing steken. Ben Bleys, de Wijkwerf-coördinator van EnerGent, volgt de zaken op. EnerGent kreeg immers van de Koning Boudewijnstichting (Fonds Duurzaam MaterialenBeheer) en van Stad Gent, de nodige middelen om in Macharius-Heirnis dit project vlot te laten verlopen.

Door de vele subsidies waarmee verschillende overheden de energiebesparende werkzaamheden ondersteunen, zijn deze werkzaamheden ook beter haalbaar voor wie wat krap bij kas zit. Huurders kunnen er hun verhuurder over aanspreken want ook voor hen is het interessant. De overheid wil over enkele jaren de verkoop en verhuur van woningen die slecht geïsoleerd zijn, bemoeilijken.

Bespreek dit ook met je buren want aanpalende huizen samen aanpakken, drukt de kosten. Deelnemers slaan twee vliegen in een klap: ze besparen op hun verwarmingsfactuur en doen iets tegen de klimaatverandering. Samen doen we onze wijk een warm kleedje aan.

 

Info: bel 0468/286.123 of mail naar wijkwerf@energent.be.

Kom eens met Ben Bleys spreken: op woensdag, van 13u30 tot 16u30, in Herberg Macharius (data: 20/1, 3/2, 17/2, 2/3, 16/3 en 30/3).

Om de veertien dagen is hij ook op zaterdag daar te spreken, van 13u30 tot 16u30 (data: 16/1, 30/1, 13/2, 27/2, 12/3 en 26/3).

Alles over de Wijkwerf vind je bij onze projecten: energent.be/wijkwerf