EnerGent op infomarkten over Oost-Vlaams Windplan

Het Windplan van de provincie Oost-Vlaanderen kent zijn verdere verloop. Een onderdeel van dat plan zijn de infomarkten vlakbij de plaatsen die de provincie heeft aangeduid voor de toekomstige windparken. De komende dagen hebben er drie van die infomarkten plaats waarop EnerGent is uitgenodigd als lokale coöperatie. We zijn, behalve in Zwijnaarde, ook in Hansbeke en Vlekkem gevraagd omdat er daar geen lokale coop is en wij dan de logische keuze zijn. Alle belangstellenden zijn welkom.

In april vorig jaar voerde EnerGent actie met de campagne 'De wind is van iedereen'. De provincie Oost-Vlaanderen timmert intussen verder aan die weg met haar Windplan. Ze wil 10 procent van de geplande windparken naar lokale burgercoöperaties en lokale besturen toespelen.

Behalve EnerGent en REScoop, de koepel van energiecoöperaties, hebben ook de betrokken ontwikkelaars, de provincie en Eandis er hun infostanden.


De infomarkten lopen telkens van 16.30 uur tot 20.30 uur. Iedereen is hartelijk welkom aan onze stand. Het is een gelegenheid om nader kennis te maken met het Windplan van de provincie en met de werking van EnerGent.

- Windpark Zwijnaarde: 6 mei, OC Zwijnaarde MELAC, Dorpsstraat 31, 9052 Zwijnaarde

- Windakker Hansbeke: 8 mei, Gemeentezaal Hansbeke, Hansbekedorp 35, 9850 Hansbeke

- Windkouter, Sint-Lievens-Houtem/Erpe-Mere: 12 mei, Parochiezaal Vlekkem, Voistraat 34, 9420 Vlekkem