EnerGent organiseert bibberconcert en gesprek

Op vrijdag 20 februari blaast EnerGent nog eens verzamelen. Dit keer voor een gesprek over het eerste jaar van zijn werking en over het energiebeleid in het algemeen. Nemen deel: de Gentse schepen Tine Heyse, professor en energiespecialist Johan Albrecht, het EnerGentteam en mogelijks een zegsman van het Vlaamse energiebeleid. Dat gesprek vindt plaats in de Herberg Macharius (Voorhoutkaai, 43+ in Gent) en begint om 20 uur.

Omdat EnerGent niet alleen een bedrijf is maar ook iets heeft van een beweging, organiseren we voor het gesprek een miniconcert in de koele refter van de Sint-Baafsabdij. Bevriende artiesten laten ons prachtige dingen horen in de machtige akoestiek van de abdijrefter. Hans-Ludwig Becker speelt een stuk van de cellosuites van Bach en de jonge Gentse bard Alan Temple brengt de Keltische ballade ‘Red is the rose’. Het koor De Tweede Adem brengt 'L’eau' uit 'Fête des Belles Eaux' (aka 'Louange à l’Éternité de Jésus') van Olivier Messiaen. Met Dennis Allegaert (accordeon) en Maarten Van Ingelgem (dirigent).

Muziek om van te rillen als het ware, een bibberconcertje. Dat helpt misschien om de zaken in het juiste perspectief te zien. Trek alvast een warme trui aan want er is geen verwarming in de refter.

Afspraak om 19.30 uur in de Sint-Baafsabdij die vlakbij de Herberg Macharius ligt.

Iedereen is welkom! De toegang is gratis.