Energent

Evenementen

Solarware avonden

In het kader van het project Gent Zonnestad organiseert EnerGent in samenwerking met het Gents MilieuFront 'Solarware' avonden. Dit zijn infoavonden in de huiskamer bij mensen die ook geïnteresseerd zijn in zonnepanelen of die er onlangs lieten plaatsen. De huiskamers liggen verspreid over de stad en er komen er nog bij. Soms gaaan de Solarwares ook door op locatie. Een medewerker van EnerGent zal aanwezig zijn om op je vragen te antwoorden.

Volgende Solarware:

* di. 2 april 2019 om 20u @ Bibliotheek Wondelgem (Vierweegsestraat 16, Wondelgem)

Aanmelden kan via de kalender op website van onze partner, het Gents MilieuFront.

Andere evenementen

Gentse gesprekken: het Gents milieu-en klimaatbeleid | wo. 27 maart om 20u  @ Herberg Macharius (Coyendanspark 1, Gent)

Klimaat en energie stonden erg op de voorgrond in het publieke debat de jongste maanden. Tijdens het eerst van verschillende Gentse gesprekken vragen we de Gentse schepen van klimaat, milieu en energie welk beleid ze wil voeren de komende zes jaren. Gents Milieufront, Natuurpunt en EnerGent geven hun mening over het bestuursakkoord; schepen Tine Heyse reageert. Dirk Waelput die het Eeklose participatiemodel mee creëerde, bekijkt het vanuit zijn oogpunt. 

Meer weten?

Kijk naar de webite van de Buren van de Abdij of naar het Facebookevent.

Zonnefeest

(Helaas! Dit fijne evenement vond plaats op 23/06/2018 en is dus voorbij.

Kijk je mee uit naar de volgende versie in 2019?)

De Sint-Baafsabdij is het oudste gebouw van Gent, een ideale plaats om stil te staan bij het verglijden van de tijd op de langste dag van het jaar. Buren van de Abdij deden dat al jaren met een midzomerconcert op deze droomplek. Dit jaar trekken ze dat - samen met alle partners van Gent Zonnestad (dat Gent meer wil gebruik laten maken van zonne-energie) - open naar een heus zonnefeest.  

Wouter Deprez vertelt het feest ingetogen op gang. Vervolgens gaan we, samen met de Gentse schepen voor energie, Tine Heyse, en de mensen die van Gent Zonnestad een succes maken, bespreken hoe Gent de voorbije jaren meer heeft leren gebruik maken van de energie van de zon. Hoeveel procent van de Gentse consumptie komt nu uit zonne-energie? Kan iedereen van de goedkope zonnestroom genieten in Gent? Welke mogelijkheden liggen er nog open? Wat zijn de plannen van de stad? Waar maakt de Gentse energiecoöperatie EnerGent een verschil? Hoe kan een samenwerkingsverband zoals Gent Zonnestad in de toekomst nog meer bakens verzetten? Tussendoor brengt Wim Claeys het ‘Liedje van de zonne’ van Walter De Buck. De allerkleinsten worden verwend door Gezinsbond Gent in het Coyendanspark en de Groene Kerk met kindergrime en spelletjes. Met een lokale pint in de hand kan je het info-marktje van onze partners ontdekken.

Om 18.30u brengen Los Flamencolicos de zon naar je toe met hun passionele flamenco in herberg Macharius. Of je kan in de Mercatelzaal luisteren naar Johan van Oikocredit die vertelt wat zonne energie voor ontwikkelingslanden kan betekenen.

Na een lekker bord eten van vluchtelingenorganisatie Hand in Hand sluiten we af met België’s beste sitarspeler Bert Cornelis die samen met Abishek Lahiri, Parthasarathi Mukherjee & Somdatta Chatterjee een zonneraga brengt in de refter van de Sint-Baafsabdij met zijn wonderlijke akoestiek. Voor de voetballiefhebbers vertonen we de match België-Tunesië op groot scherm in Herberg Macharius van 14u tem 16u. Welkom!

Dit feest is een samenwerking tussen Gents MilieuFront, Buren van de Abdij, De Centrale, Gezinsbond Gent, Natuurpunt Gent, Oxfam Wereldwinkel Gent Centrum, Beweging.net en EnerGent.

Inschrijven? Voor het optreden ‘s avonds vragen we je in te schrijven via deze link (via de centrale).