Gent zonnestad : start op 30 maart

Als alle daken in het Gentse vol zouden liggen met zonnepanelen, dan zou Gent daarmee 1TWh/jaar energie kunnen opwekken. Dat is een kleine energiecentrale die én groen én rendabel is. EnerGent gelooft dat het momentum van de zonne-energie gekomen is en lanceert daarom de actie “Gent zonnestad? Ja graag!”. Alle geïnteresseerden zijn welkom op de lancering. Afspraak op 30 maart om 20 uur in Herberg Macharius. Laat liefst even weten dat je komt via e-mail.  Hieronder meer info over het programma. Zie ook www.zonnestad.gent.

“Gent zonnestad? Ja graag!” is enerzijds een soort groepsaankoop van kwalitatieve en duurzame zonnepanelen, anderzijds wil EnerGent als coöperatie ook mensen bereiken voor wie zonnepanelen minder voor de  hand liggen, huurders en mensen met minder spaargeld. De zon moet voor iedereen schijnen.

Op het startmoment komen verschillende stakeholders aan het woord:

- Pierre Verlinden, hoofd van de onderzoeksafdeling van het Chinese zonnepanelenbedrijf Trina Solar, 's werelds twee grootste zonnebedrijf, en leverancier van onze zonnepanelen. Deze Belg heeft dertig jaar ervaring in de sector wereldwijd

- Gents schepen van Klimaat en Energie Tine Heyse

- Piet Van Poucke, gedelegeerd bestuurder van installateur Linea Trovata

- onze partners Natuurpunt, Gents Milieufront, Beweging.net, en anderen... 

- een bewoner van een appartement

- EnerGentenaren die de actie toelichten

+ artistieke Intermezzi.

 

Plaats: Herberg Macharius, Lousbergskaai 43b, 9000 Gent, om 20 uur.