Zon via derde partij

Verlaag uw energiefactuur duurzaam via Energent

  • Geen investering voor uw organisatie, wel besparing op de energiefactuur
  • Groene stroom, ter plekke opgewekt. Reductie van CO2-uitstoot.
  • Wij dragen uw groene inzet uit.

5.200 kWp paneelvermogen onder contract

15.436 zonnepanelen

88 projecten

Bedrijven, vzw’s, publieke gebouwen (scholen, administraties, sporthallen)

 

Voorwaarden

  • Is de organisatie eigenaar/pachter/opstalhouder van het dak of is er bereidheid van de eigenaar?
  • Is het dak kwalitatief (degelijke draagstructuur, bij voorkeur geïsoleerd en beperkt beschaduwd)?
  • Verbruik je minstens 50.000 kWh per jaar?

In onze brochure vind je het verloop van een project van stap tot stap uitgelegd, met antwoord op veelgestelde vragen.

Verloop project

Zonnepanelen op je dak via derdepartijfinanciering, wat betekent dat?

  1. Energent ontwerpt, financiert, bouwt én onderhoudt zonnepanelen op jouw dak of dat van je organisatie. De financiering komt van de aandeelhouders (coöperanten) van Energent.
  2. De installatie produceert lokale groene elektriciteit, zonnestroom genaamd. Enkel de zonnestroom die de afnemer onder het dak verbruikt wordt aangerekend. Deze zonnestroom is goedkoper dan de prijs van de netstroom. De prijs voor de zonnestroom omvat alles: monitoring van de zonnepaneelinstallatie, bijhorende verzekeringen (BA, technisch), vervangen omvormer indien defect, …
  3. De afnemer betaalt met de facturatie van de zonnestroom tegelijk de installatie af. Na de looptijd wordt de installatie zonder kosten overgedragen. Deze kan op dat ogenblik nog 5 à 10 jaar uitgebaat worden (de panelen produceren dan nog 90% van hun opbrengst bij de start).

 

Veelgestelde vragen

Dat onderzoeken wij gratis voor u. Basisvereisten zijn: bereidheid van de eigenaar van het dak, een voldoende hoog elektriciteitsverbruik en een kwalitatief dak dat voldoende groot en niet beschaduwd is.

Onze missie is meer zonnepanelen op (Gentse) daken. U helpt ons daarbij. Wij financieren de investering van de installatie op uw dak en worden – voor het gedeelte zonnestroom dat de panelen produceren – uw energieleverancier. Zo verdienen wij (op lange termijn) onze investering terug. De prijs die we u hiervoor aanrekenen, is lager dan wat u nu betaalt.