Steun het windmolenpark Zwijnaarde met een steunschrift

De provincie heeft in en om Zwijnaarde, rond de E40 - met als kern het zogenaamde eiland Zwijnaarde - een gebied aangeduid waar volgens haar minstens vijf windturbines zouden moeten komen. Zoals het hoort, loopt er nog tot en met maandag 23 juni een openbaar onderzoek waarbij burgers een bezwaarschrift kunnen indienen. Wij willen met de burgercoöperatieve EnerGent naast de bezwaren graag een positief signaal geven. Dat kan met een steunschrift. We willen luid en duidelijk laten weten dat we grote voorstanders zijn van de bouw van windmolens op 'Het Eiland'.

Steunschrift

U kunt ons helpen met uw eigen, persoonlijke steunschrift. Stuur een mail naar de verantwoordelijke gedeputeerde Geert Versnick, op het e-mailadres

geert.versnick@oost-vlaanderen.be (zet info@energent.be in CC) waarin u het volgende schrijft :

"Ik, Jan Peeters, uit de Kerkstraat 27, 9000 Gent, sta vierkant achter het PRUP Windlandschap Oost-Vlaanderen. Vanuit ruimtelijk oogpunt is het gewoon verstandig om windturbines te bundelen. En het is een goed idee om lokale burgers rechtstreeks te laten participeren in lokale windparken. Meer bepaald vind ik dat er in de zone Zwijnaarde van het windlandschap Oost-Vlaanderen minstens vijf windturbines moeten komen."

(Vervang 'Jan Peeters' en de 'Kerkstraat' door uw eigen naam en adres, tenzij u écht Jan Peeters uit de Kerkstraat bent.)

Als onderwerp van uw mailtje kan u schrijven: Steunschrift PRUP windlandschap Oost-Vlaanderen

De molens kunnen immers wat steun gebruiken : er was sprake van tien, ondertussen al afgezwakt tot vijf. De eerste molens mochten draaien vanaf begin 2015, dat is ook al niet meer mogelijk.

Wij danken u voor uw medewerking.