Derde Energent-café

De haal- en betaalbaarheid van energetische renovatie van onze huizen

De goedkoopste energie is de energie die we niet verbruiken, en die we dus uitsparen omdat – in de eerste plaats – ons huis goed geïsoleerd is. En vervolgens dient dat huis verwarmd worden op een klimaatvriendelijke manier. Een dergelijke grondige en duurzame renovatie van ons gebouwenpark – 100.000 huizen per jaar – is een immense werf, een van de grootste en moeilijkste opdrachten op de weg naar klimaatneutraliteit. Tijdens dit Energent-café fileren we deze mega-uitdaging.

Dr. Sam Hamels van UGent onderzocht hoe de optimale renovatie van ons gebouwenpark eruit ziet en hoe die kan worden betaald. Philip Bogaert van Embuild Oost-Vlaanderen bespreekt of en hoe de bouwsector de vereiste 100.000 huizen per jaar kan renoveren. Jeroen Baets, coördinator van de energiediensten aan burgers bij Energent, brengt de ervaring van duizenden renovatie-adviezen door Energent in het gesprek. Tot slot bekijkt Annelies Colson van SAAMO de problematiek vanuit sociaal oogpunt. Een streepje muziek wordt gebracht door Frie Mechele en Harrison Steingueldoir.  

Het Energent-café is gratis en volgt eventuele coronamaatregelen. We heten je van harte welkom op do. 17 november 2022 om 20u00 in Herberg Macharius (Coyendanspark 1 in Gent). maar ook online volgen zal mogelijk zijn.