Twee windcampagnes

In de winter van 2023 organiseert Energent maar liefst twee steuncampagnes voor haar windprojecten. Het gaat enerzijds om een campagne voor twee windturbines langs de E40 in Drongen-Nevele (Windpark E40 Deinze) en anderzijds voor twee windturbines langs de E40 in Melle-Wetteren (De Poortmolens).

Via onderstaande knop kom je op de pagina, waar je de steunschriften digitaal of op papier kan ondertekenen. Zo geef je jouw hoogstnodige steun voor meer windenergie op land! 

De Poortmolens (Melle-Wetteren)

Twee windturbines langs de E40 te Melle-Wetteren zullen ongeveer 28.000 MWh per jaar produceren. Dat komt overeen met het gemiddelde jaarverbruik van zo’n 8.000 huishoudens. De projectzone kadert zeer mooi in de ambities van het Vlaamse windplan (nabij een snelweg, nabij andere turbines, in een windrijke zone). Dit project loopt al sinds 2015! Meer info lees je hier.

Windpark E40 Deinze (Drongen-Nevele)

Voor de twee windturbines langs de E40 in Drongen-Nevele werd reeds in oktober 2023 een steuncampagne gevoerd. Omwille van enkele minieme juridisch-technische aanpassingen in het dossier, is een nieuw openbaar onderzoek gestart. Daarbij hoort ook een nieuwe steuncampagne. Meer info over het project lees je hier.