OSR Coop

In oktober 2022 ging het Europese OSR coop project van start. OSR coop staat voor One Stop Renovation Coop assistance en heeft als doelstelling om, samen met 3 Europese coöperaties, een dienstverlening uit te bouwen voor energetische totaalrenovatie. Naast Energent zijn ook de coöperaties Les 7 vents (Normandië) en ECTC (Ierland) betrokken, beiden coöperaties met een langdurige track-record in renovatiedienstverlening.

Energent biedt momenteel reeds verschillende renovatiediensten aan. Voorbeelden hiervan zijn Wijkwerf, dat zich richt op sensibilisering in woonwijken, en het groepsaanbod renovatie, dat individuele energetische ingrepen zo goed mogelijk ondersteunt. Wat ontbreekt en tevens veel belang heeft, is een aanbod dat zich richt op gezinnen die hun volledige woningschil en energietechnieken in één keer willen/kunnen aanpakken. Om buiten het vaarwater van architecten te blijven, vormen structurele werken en significante esthetische renovatie, geen onderdeel van deze dienstverlening.

Het project eindigt in oktober 2025, maar Energent heeft de ambitie om al in 2024 een werkend aanbod uit te rollen.

Naast de 3 coöperaties, is ook Rescoop EU partner in het project. Zij zullen ervoor zorgen dat de lessen uit het project worden gebundeld en ook andere Europese coöperaties een dergelijke dienstverlening kunnen uitbouwen na de projectperiode.

Meer info lees je op de projectwebsite van OSR coop!