Keuzelijst warmtepompen

Energent ontwikkelde in 2023 in opdracht van Stad Gent een keuzelijst warmtepompen. Dit document is opgevat als een oplijsting van alle courante warmtepompsystemen met hun betekenis en hun toepassingsgebied. Er wordt in de keuzelijst een onderscheid gemaakt tussen systemen met luchtafgifte en systemen met waterafgifte. De systemen met waterafgifte wordt een opsplitsing gemaakt tussen de buiteninstallatie, de centrale binneninstallatie en de afgiftesystemen.

De keuzelijst is gericht aan renovatie-adviseurs en heeft als doel om de kennis van renovatie-adviseurs te verhogen en een meer uniform advies rond warmtepompen bij particulieren mogelijk te maken. Ook kan de lijst gebruikt worden door meer technisch onderlegde particulieren.

Disclaimer: Heb je hierover opmerkingen of bedenkingen? Contacteer dan zeker Energent op info@energent.be. De keuzelijst is een levend document, en het doel is om deze keuzelijst verder te actualiseren naar gelang voortschrijdende inzichten.

 

Te complex? 

Dan is onderstaande webinar (die werd ontwikkeld samen met energiehuis Veneco) alvast toegankelijker. Je kan je ook steeds laten begeleiden via het groepsaanbod renovatie indien je woont in het werkingsgebied van energiehuis Veneco. Zie groepsaanbodrenovatie.be.