Energiediensten aan de burgers

Als burgercoöperatie wil Energent meer doen dan zelf alleen investeren in hernieuwbare energie. Daarom kiezen we er bewust voor om burgers te stimuleren zelf minder energie te verbruiken, hun huis te isoleren en lokale hernieuwbare energie te produceren. Ons team van energie-adviseurs en renovatie-experten staat samen met onze partner-aannemers klaar om jou alle zorgen bij je renovatie uit handen te nemen!

Hiervoor hebben we verschillende type projecten opgezet, die je hieronder ziet. Maak jij jouw huis ook energiezuinig samen met ons?

 

Groepsaanbod Renovatie

 

In samenwerking met Energiehuis Veneco, Energiehuis BEA en gemeente Sint-Martens-Latem organiseert Energent een groepsaanbod voor energiebesparende renovatie-ingrepen in maar liefst 30 gemeenten.  Afhankelijk van de regio is focust dit groepsaanbod zich op enkele specifieke ingrepen zoals spouwmuurisolatie, of glasvervanging tot een heus totaalaanbod met ook dak- of gevelisolatie, raamvervanging of  technieken als warmtepompen en ventilatie.

 

 

Zonnestad

 

Met het project Zonnestad organiseert Energent een groepsaankoop zonnepanelen mét advies over jouw specifieke situatie en extra begeleiding. Alle inwoners uit Oost-Vlaanderen kunnen zich hiervoor inschrijven. Sinds de start in 2017 hebben al bijna 4.000 burgers zich aangemeld voor Zonnestad en konden onze partner-aannemers al meer dan 1.250 zonnepaneelinstallaties plaatsen!

Wijkwerf

 

Met het project Wijkwerf probeert Energent op wijkniveau collectieve renovatietrajecten aan te bieden. Wijkwerf werkt als een uitgebreide communicatiecampagne. Hierbij zetten we in op een zo volledig mogelijke ontzorging van burgers bij de renovatie van hun huis, van A tot Z. Sinds de start in 2015 werden al 19 wijkwerven georganiseerd in en rond Gent.