Vijfde Energent-café

WIE STOPT DE OPWARMING?

Een zoektocht naar manieren om de klimaatstrijd vooruit te helpen

De strijd tegen de klimaatverandering wordt op heel verschillende manieren gevoerd. Op dit Energent-café bespreken we welke aanpak het best werkt. Of en hoe verschillende aanpakken elkaar kunnen aanvullen en versterken. Het is een gesprek dat zoekt naar verbetering.

Filmmaker en activist Nic Balthazar van de Klimaatzaak licht het juridische spoor toe. Leen Van den Neste, voorzitter van de directieraad van VDK Bank, legt het belang van de financiële sector uit, en geeft aan hoeveel marge een bank heeft in zijn klimaat- en duurzaamheidsbeleid. Mathias Bienstman, voormalig beleidscoördinator bij BBL en nu werkzaam op het kabinet van federaal minister Khattabi, bespreekt de rol van milieu-ngo’s en van de (partij)politiek. Daarnaast komt Extinction Rebellion vertellen over hun specifieke aanpak in de klimaatstrijd.

Gitarist Sam Opstaele zorgt voor een sublieme artistieke toets.

Het Energent-café is gratis en staat open voor iedereen. Je hoeft dus geen coöperant te zijn, al vinden we dat wel fijn. We heten je alleszins van harte welkom op do. 21 maart 2024 om 20u00 in Herberg Macharius (Coyendanspark 1 in Gent). De fijne buurtorganisatie ‘Buren van de Abdij’ is mede-organisator.

Disclaimer: Mathias Bienstman staat in juni op de Europese lijst van Groen.